viernes, 2 de noviembre de 2012

Neix el Partit dels Socialistes de Catalunya


El cap de setmana del 15 i 16 de juliol de 1977es va celebrar el congrés constituent del Partit dels Socialistes de Catalunya, també anomenat "Congrés d'Unitat". Va tenir lloc al Palau de Congressos de Barcelona, sota el lema "Unitat socialista força del poble. El Congrés de la Unitat Socialista".
El Partit Socialista de Catalunya (Congrés), el Partit Socialista de Catalunya (Reagrupament) i la Federació Socialista Catalana del PSOE foren els tres partits que van acordar la unitat, donant lloc al nou PSC. Cadascun d'aquests partits originaris va celebrar prèviament i per separat el seu propi congrés en què s'acordà la dissolució i la integració en el nou partit unitari.
En el Congrés Constituent, al que van assistir mil delegats representants de les tres organitzacions preexistents, a més dels seus òrgans de direcció, s'aprovà el document fundacional denominat "Protocol d'Unitat" i s'escollí una àmplia Comissió Executiva formada per vint-i-cinc membres i encapçalada per Joan Reventós com a Primer Secretari.
Aquesta anhelada unitat s'aconseguia després d'un llarg i treballós procés, que s'inicià en la seva darrera etapa després del Pacte d'Abril de 1977. L'objectiu era aplegar tots els sectors del socialisme democràtic en un nou partit sobirà, nacional i de classe, federat amb el PSOE. Al crit de "Visca, visca, visca Catalunya socialista" el nou partit es declarà marxista, autogestionari i nacionalista.
En:
http://www.fcampalans.cat/index.php

No hay comentarios:

Publicar un comentario