jueves, 25 de octubre de 2012

El Míting de la Llibertat (1976)


El dimarts 22 de juny de 1976 se celebrà el gran míting socialista del Palau Blaugrana, conegut com "El míting de la Llibertat". Es tractava del primer gran míting democràtic des del 1939 a Barcelona, i constituí un esdeveniment històric.
Sota el lema "Guanyem la Llibertat: la resposta socialista" entre tretze i quinze mil assistents vinguts d'arreu de Catalunya, entre els que hi havia obrers, pagesos, intel·lectuals, estudiants i polítics, van participar en la gran festa responent a la crida del nou Partit Socialista de Catalunya que iniciava el seu congrés constituent, i que culminaria uns mesos més tard, concretament el novembre, amb la constitució del partit.
Hi van participar com a oradors Josep Andreu AbellóAnna Balletbò,Maria Aurèlia Capmany,Alexandre CiriciJoan ColominesDolors TorrentJuanjo FerreiroElías LópezJordi LlimonaJoan Reventós i Josep Vidal (Pep Jai).
Presidia l'escenari una gran pancarta titulada "Vindrà aquell dia que el treball vencerà...", i els crits, els cants, les senyeres i les banderes van crear un clima d'entusiasme generalitzat i abrandament col·lectiu en un espai que es va fer del tot insuficient per acollir tanta gent. La lectura del missatge d'adhesió que va fer arribar el President Tarradellas va marcar l'inici d'un acte que és considerat un episodi cabdal dins la història del socialisme a Catalunya.
Visto en:

No hay comentarios:

Publicar un comentario